Wat is de Alexandertechniek?

 

De Alexandertechniek is een techniek om het beste uit zichzelf te halen in alle omstandigheden. Het houdt zich bezig met de elementaire co÷rdinatie-patronen en gewoonten, die aan de basis liggen van elke beweging.

Zonder dat ze het zelf weten, interfereren vele mensen in het functioneren van de houdingsmechanismen waarvan zoveel andere zaken afhankelijk zijn. Wat ook uw leeftijd, interesse of gezondheidstoestand is, door te leren deze inmenging te voorkomen, kan u meer controle over uw eigen reacties bekomen, en zo het begrip en het vertrouwen verwerven dat naar een plezieriger en meer bevredigend leven leidt.

De Alexandertechniek is

GEEN behandeling

GEEN relaxatiemethode

GEEN systeem van oefeningen

GEEN houdingstraining

De Alexandertechniek is wel

 een fascinerend leerproces

 een intelligente manier om uw eigen welzijn te be´nvloeden

 bewustzijn van de factoren die een effect hebben op uw gezondheid en geluk

Terwijl uw kennis van de Alexandertechniek zich verdiept, kan u soms opmerken dat verbeteringen in uzelf een behulpzame invloed beginnen te hebben op de volwassenen en kinderen in uw omgeving.

De Alexandertechniek vond zijn oorsprong in de late 19e eeuw door het onderzoek van Frederick Matthias Alexander. Hij werd door vooraanstaande medici aangemoedigd om zijn werk aan het grote publiek bekend te maken. De Techniek die door Alexander verder werd ontwikkeld tot in 1955, wordt aangeleerd door zijn vroegere leerlingen en door de mensen die door hen getraind zijn. De waardering van de praktische resultaten van de Alexandertechniek groeit nog steeds en heeft zich reeds verspreid over ongeveer 35 landen in de vijf werelddelen.

ę Alexandertechniek Centrum vzw